LEHTIARTIKKELIT

 

Kultakasvusta tai Kultakasvuun liittyen on kirjoitettu artikkeleita mm. Käytännön Maamiehessä 2005, Suomalaisessa Maaseudussa 2006 ja 2013, Maatilan Pellervossa 2014, Luomulehdessä 2015 ja Suomalaisessa Maaseudussa 2015. Voit tutustua artikkeleihin klikkaamalla alla olevia Elom Oy:n logoja vuosilukujen perusteella.

2005

2006

2013

2014

2015

2015

LUOMULEHTI

SUOMALAINEN

 MAASEUTU

2016

PELLERVO

PELLERVO

SUOMALAINEN

 MAASEUTU

SUOMALAINEN

 MAASEUTU

KÄYTÄNNÖN

MAAMIES

EPIGENETIIKKA

 

Kultakasvu-tuotteet vaikuttavat kasvin kasvutapahtumaan solutasolla. Siemenet sisältävät  kasvua ohjaavan geneettisen tiedon ja Kultakasvu-tuotteiden vaikuttaja-aineet aktivoivat siementen kasvuprosessia epigenettisiin vaikutustapoihin perustuen.

 

Viljelijät tuntevat hyvin viljojen taantumisen. Alan lehdissä on vuosien varrella kirjoitettu, että kasvukauden erilaiset stressitekijät ovat varastoituneet siemenien muistiin ja mm. tästä on seurauksena viljojen taantuminen. Harvemmin lehtijutuissa on tarkennettu sitä, mikä siementen muisti on ja missä se sijaitsee. Siementen geenien passivoituminen ja aktivoituminen  epigenettisten prosessien seurauksena selittävät em. muistin olemassaolon ja toiminnan.

 

Klikkaamalla alla olevia artikkelien nimiä, saat lisää tietoa epigenetiikasta, sen perusteista ja vaikutuksista biologiseen elämään. Epigeneettiset periaatteet ovat samankaltaisia kasveilla ja ihmisillä - mutta epigenettisissä sovellutuksissa on eroja.

 

Epigenetiikasta on julkaistu runsaasti tietoa englanniksi. Googlettamalla sanalla ”epigenetics” löydät helposti monipuolista lisätietoa aiheesta netistä. Etusivulla on myös klikattavissa luettavaksi uusi kokoomaartikkeli Epigenetiikasta.

 

2015 kirjoitettu englanninkielinen artikkeli ”Could Epigenetics Help Feed the World”  hahmottaa epigenetiikan tarjoamia mahdollisuuksista ravinnon tuottamisessa. Elom Oy:llä on jo valmiina Kultakasvu-tuotteita, joiden ominaisuudet jo osaltaan täyttävät artikkelissa hahmoteltuja tuotesovellutuksia.     

1. Tieteen termipankki - Epigenetiikka

 

2. Epigenetiikka linkittää ympäristön ja sairaudet

 

3. Epigenetiikka haastaa käsityksiämme periytymisestä ja evoluutiosta

 

4. Blogi erilaisten ympäristötekijöiden vaikutuksista sikiönkehitykseen ja lapsen terveyteen

 

                                                                5. Lääkärilehti 2014

 

                                               6. Tampereen yliopisto, epigenetiikasta

 

                                                   7. Turun yliopisto, epigenetiikasta

 

                                                                8. Tiedelehti 12_2020

 

9. Epigenetics for beginners

 

10. Could Epigenetics Help Feed the World?

 

11. Laajempi kokonaisuus epigenetiikaan liittyvistä käsitteistä löytyy esimerkiksi kirjasta “The Genie in your Genes”, ISBN:978-1-60415-011-7.

KULTAKASVU - ESITTELY

KULTAKASVU - TUOTTEET

VILJELYKOKEET

HINNAT

MYYNTI JA TOIMITUKSET

PEITTAAMINEN

ETUSIVU

KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA

YHTEYSTIEDOT