KULTAKASVU

Kultakasvu-tuotteet edistävät viljojen kasvua ja kasvustojen terveyttä sekä ravinteiden hyödyntämistä ja nostavat satoa määrällisesti ja laadullisesti. Kultakasvu-tuotteiden käytöllä voidaan vähentää monien kemikaalien runsasta käyttöä, josta seuraa ravinnepäästöjen pieneneminen maaperään ja vesistöihin. Vuoden 2022 kylvöille valmistamme seuraavia tuotteita:

 

Kultakasvu Premium

Kultakasvu Ohra Premium

Kultakasvu Plus

Kultakasvu Ohra Plus

 

Kultakasvu Premium- ja Kultakasvu Plus-tuotteita suosittelemme käytettäväksi vehnälle, kauralle ja rukiille. Kultakasvu Ohra Premium- ja Kultakasvu Ohra Plus-tuotteiden erityispiirre on se, että ne ehkäisevät muiden hyvien ominaisuuksiensa lisäksi ohralla mahdollisesti esiintyvää siemenlevitteistä lentonokea.

 

Kaikkien myynnissä olevien Kultakasvu-tuotteiden yhteinen erikoisuus on niiden kyky aktivoida typen ja fosforin sekä myös muiden ravinteiden hyödyntämistä viljojen kasvutapahtumissa.

 

Elom Oy on kehittänyt, valmistanut ja markkinoinut Kultakasvu-tuotteita vuodesta 2004 lähtien. Monet alkuvaiheen tuotteemme ovat korvautuneet nyt myynnissä olevilla tehokkaammilla tuotteilla. Kultakasvu-tuotteet kuuluvat orgaanisten lannoitteiden ryhmään 1B36.

 

KULTAKASVU - MITEN SE VAIKUTTAA?

 

Kultakasvu-tuotteet vaikuttavat kasvin kasvutapahtumaan solutasolla. Siemenet sisältävät  kasvua ohjaavan geneettisen tiedon ja Kultakasvu-tuotteiden vaikuttaja-aineet aktivoivat siementen kasvuprosessia epigenettisiin vaikutustapoihin perustuen. Epigenettinen vaikutustapa mahdollistaa tuotekoostumuksen, joka ei sisällä suuria määriä biologiselle soluelämälle haitallisia kemiallisia aineita.

 

Viljat tunnetusti taantuvat. Taantumisessa siementen muistiin eli geeneihin taltioituu kasvuolosuhteiden vaikutuksesta erilaisia kasvua taannuttavia stressitekijöitä. Kultakasvu-tuotteiden  vaikutustapa on vastakkainen viljojen taantumiselle.

 

Kultakasvun teho on todettu käytännössä mm. terhakkaana kasvun alkuun lähtönä, vahvana versoutumisena, lehtivihreän määrän lisääntymisenä, kuivuutta, märkyyttä, tauteja ja lakoontumista paremmin kestävinä kasvustoina ja luonnollisesti suurempina ja laadukkaina satoina sekä ravinteiden tehokkaana hyödyntämisenä. Kultakasvu tuotteiden käyttö peräkkäisinä vuosina vahvistaa tilan oman siemenen elinvoimaisuutta.

 

MITEN SIEMENET KÄSITELLÄÄN?

 

Siemenet peitataan nestepeittaimella. Turvallisesta vesipohjaisesta olomuodosta johtuen voidaan sanoa, että peittaus Kultakasvu-tuotteilla ei ole enää ongelma kemiallisten aineiden tavoin. Positiivista huomiota kannattaa kiinnittää suositeltuun annosteluun eli 2 litraa sataa siemenkiloa kohti, jolloin 20 litran tuotekanisteri riittää 1000 siemenkilon peittaamiseen. Pohja-aineena oleva vesi nostaa tällöin siemenen kosteutta noin 2%, joka voi olla hyvinkin ratkaisevaa kuivana keväänä. Kultakasvu-tuotteilla käsittely tehdään muutama viikko ennen kylvöä - mieluummin lähellä kylvöajankohtaa. Kultakasvu-tuotteiden  imeytymisaika on muutama tunti, joten suoraa kylvön aloittamista heti peittauksen jälkeen ei suositella.

 

MITEN KULTAKASVU HANKITAAN?

 

Kultakasvu-tuotteiden hankinta on pääsääntöisesti ennakkokauppaa ja ostoajankohta on edullisimmillaan vuodenvaihteen molemmin puolin eli joulu- ja tammikuussa. Tämän jälkeen hinta nousee kevättä kohden (klikkaa etusivulta välilehti ”HINNAT”). 

 

Kultakasvu-tuotteita voi ostaa Elom Oy:n verkkokaupasta tai tilaamalla sähköpostilla (myynti@elom.fi) tai soittamalla numeroon 040-5068004. Lisäksi Kultakasvu-tuotteita myyvät jälleenmyyjämme (katso ”Myynti ja toimitukset”).

ETUSIVU

KULTAKASVU - TUOTTEET

VILJELYKOKEET

HINNAT

MYYNTI JA TOIMITUKSET

PEITTAAMINEN

LEHTIARTIKKELIT JA EPIGENETIIKKA

KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA

YHTEYSTIEDOT