KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA

 

1. Onko suositeltavaa peitata siemenet Kultakasvu-tuotteilla jo talvella?

          

Silloin kun käsiteltävät siemenet ovat vielä jäätyneessä tai kohmeisessa tilassa, siementen peittaus Kultakasvu-tuotteilla ei tuota toivottua tulosta. Kultakasvu-tuotteiden toimivuus on parhaimmillaan kun vaikutus pääsee siirtymään siemenen sisälle kasvua ohjaaviin osiin, mikä edellyttää sitä, että käsiteltävä siemen on kokonaisuudessaan vähintään muutaman asteen plussan puolella.

 

2. Mitä tapahtuu jos Kultakasvu-tuotteisiin lisätään muita kasvinviljelyssä käytettäviä aineita?

 

Kultakasvu-tuotteet on kehitetty toimimaan tarkasti juuri nykyisillä tuotekoostumuksillaan. Eli Kultakasvu-tuotteisiin ei tule lisätä/sekoittaa muita tuotteita - eikä edes vettä - vaikka näillä aineilla sinänsä olisi erikseen käytettyinä hyödyllinen vaikutus viljojen kasvuun. Kyse on vähän samasta asiasta kuin jos diesel-traktorin tankkiin lisättäisiin bensaa. Diesel ja bensa sisältävät molemmat pääasiassa samoja hiilivetyjä, mutta dieselissä hiilivetymolekyylit muodostavat pidempiä ketjuja kuin bensassa ja tästä varsin pieneltä tuntuvasta eroavaisuudesta johtuen näiden polttoaineiden  käyttö-ominaisuudet muuttuvat merkittävästi.

 

3. Kuinka tarkkaan siementen peittauksessa tulee noudattaa suositeltua annostelua 2 litraa Kultakasvua/100 kg siemeniä?

 

Kultakasvu-tuotteiden vaikutusten osalta lievä yliannostelu (esim. 3 litraa/100 kg siementä) vielä parantaa tavoiteltua kasvua edistävää vaikutusta mutta ei enää yhtä suoraviivaisesti kuin suositusannostelualueella.

 

Yleensä siemenviljan varastointikosteus on alle 14 %. Suositusannostelulla siemenmassan kosteus lisääntyy 2%, mutta tällöin yhdistetty kosteus ei vielä käynnistä siemenen itämistä. Jos annostelu ylitetään merkittävästi, tällöin on huomioitava, että ei jouduta liian lähelle siemenen itämiskosteutta. Jos annostelu selvästi ylitetään, käytetystä peittaustekniikasta voi myös seurata se, että Kultakasvu-tuote ei ehdi imeytyä siemenmassaan riittävästi eli imeytymätön osuus tuotteesta valuu maahan/lattialle.

 

Jos suositeltua annostelua (2 litraa/100 kg siemeniä) ei saavuteta, tavoiteltu vaikuttavuus alkaa heikentyä varsin suoraviivaisesti.

 

4. Jos kylvön jälkeen orastuminen viivästyy kylmän sään ja runsaiden sateiden seurauksena pellolle keräytyvän veden vuoksi, millaisia vaikutuksia tällä on Kultakasvu-tuotteita ajatellen?

 

Kylmä sää luonnollisesti hidastaa orastumista. Jos siemenen ympärille lisäksi keräytyy pian kylvön jälkeen sadevedestä runsaasti kosteutta ja maaperässä jo olevat monet aineet liukenevat veteen, muodostuu tästä yhdistelmästä ”epämääräinen” siemenen peittausaine, joka ominaisuuksineen myös vaikuttaa siemenen kasvuun jatkossa. Usein tällaiset hallitsemattomat vesiyhdisteiden vaikutukset aiheuttavat usein siementen taantumista, mikä on osatekijänä lohkolla seisoneen vesialueen vaikutuspiirissä yleisesti havaitusta huonommasta kasvustosta.

 

Jos orastuminen/kasvu on jo edennyt pellolla pidemmälle ja pellolle muodostuu lyhytaikaisia seisovan veden paikallisia alueita, kasvussa jo muodostuneet solukot säilyttävät näissä olosuhteissa vahvemmin Kultakasvu-tuotteiden käytöstä syntyneet myönteiset kasvua edistävät ominaisuutensa.  

KULTAKASVU - ESITTELY

KULTAKASVU - TUOTTEET

VILJELYKOKEET

HINNAT

MYYNTI JA TOIMITUKSET

PEITTAAMINEN

LEHTIARTIKKELIT JA EPIGENETIIKKA

ETUSIVU

YHTEYSTIEDOT